П`ятниця, 29.03.2024, 05:34
Школа Бойового Гопака "Орел"
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Категорії розділу
Верховний Учитель [1]
новини сайту [52]
Меню сайту
Наші друзі
 
Головна » 2010 » Липень » 19 » Табір «Козацька Січ 2010» на хуторі Галушківка
14:15
Табір «Козацька Січ 2010» на хуторі Галушківка

З 1 по 10 липня 2010 року в Дніпропетровській області, поблизу Петриківки відбувся Всеукраїнський дитячо-юнацький оздоровчо-спортивний табір з оригінальною назвою «Козацька Січ». Майже 80 учасників з Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Херсонської, Одеської областей вивчали козацький устрій життя на прикладі цього табору. Були тут і наймолодші учасники, що приїхали з своїми батьками, дідусями чи бабусями, школярі, а також і студенти ВНЗів. Протягом табору учасники вчилися облаштовувати намети, здобувати дрова для вогнища та розпалювати вогонь, самостійно виготовляти луки, списи, з підручного матеріалу будувати курені, сідати на коня, готувати їжу, а також охороняти табір. До табору завітав з візитом почесний гетьман Українського Козацтва Володимир Савович Мулява та в родинній обстановці провів бесіду з таборовиками про велику роль батьків у житті кожної людини та наголосив на важливості поваги до своїх батьків та один до одного. Найцікавішими моментами зі слів учасників були: прийняття на січ, коли по козацькій традиції кожен учасник повинен був пройти випробування. Теренова гра, коли треба було викрасти прапор сусіднього наших друзів з табору «Орільська Січ», що таборувалися неподалік в лісі, і одночасно пильнувати свій прапор, адже гра тривала і вночі. А також змагання серед учасників табору, де визначалися найвправніші в метанні списа, стрільбі з лука та в боротьбі навхрест.
 Особлива подяка господарям з Галушківки Ламзі Анатолію Григоровичу та його сину Ламзі Роману Анатолійовичу за сприяння, можливість проведення табору та гостинний прийом на теренах січі, а також прищеплення дітям любові до народних традицій, козацьких звичаїв та до коней. Також висловлюємо подяку за матеріальну, технічну та моральну підтримку Президенту Центру патріотичного виховання молоді при палаці культури студентів ДНУ ЗТ Кашкалді Любов Вікторівні, сотнику Козацької паланки Війська Запоріжського Низового Ладигіну Владиславу Юрійовичу. За медіа підтримку Хорлікову Юрію Едуардовичу. Керівництво ДОО МФБГ запрошує бажаючих долучитися до щорічних оздоровчо-спортивних таборів нашої федерації.
  Звертатися за телефонами: Президент ДОО МФБГ Циган Ю.В.: 067 275 43 93; Голова правління ДОО МФБГ Кобзар І.В.: 095-69-72-173, 0972909837; приймальня ДОО МФБГ: (056) 716-64-53.
 
 ІнфоЦентр ДОО МФБГ
Категорія: новини сайту | Переглядів: 1510 | Додав: tsygan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024