Вівторок, 23.04.2024, 20:26
Школа Бойового Гопака "Орел"
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Категорії розділу
Верховний Учитель [1]
новини сайту [52]
Меню сайту
Наші друзі
 
Головна » 2010 » Квітень » 16 » Оздоровчий семінар
14:07
Оздоровчий семінар

15 квітня 2010 року в Дніпропетровську (вул. Теплична 31, початкова ЗОШ № 2) відбувся оздоровчий семінар на тему: "Демонстрація оздоровчого напрямку Бойового Гопака та оцінка функціонального стану дітей, які займаються Бойовим Гопаком, на основі валеології та інформаційної медицини".
Основою оздоровчого семінару склали заняття з Бойового Гопака. В основі Бойового Гопака лежать розкодовані бойові елементи з танцю гопак, головною метою якого, як нащадка давніх український лицарських мистецтв, є єдність духовно-фізичного та морального формування сучасного молодого покоління українців. Заняття під час семінару складалось з проруху (розминки), бойових елементів танцю гопак, оздоровчих вправ, народних ігор, козацьких забав, виконання бойового танцю одночасно з піснею, а також були показові виступи. Під час заняття визначався рівень здоров’я дитини в спокійному стані, а також була унікальна можливість визначити рівень здоров’я під час та після заняття Бойовим Гопаком. Тестування відбувалось протягом 2-3 хв. до і після тренування з Бойового Гопака. Прилад ліцензований МОЗ, пройшов апробацію та використовується на кафедрі валеології при Харківському національному університеті ім. Каразіна.

В наш час дуже гостро стоїть проблема наслідків швидкого цивілізаційного розвитку людства, діти менше рухаються, бувають на свіжому повітрі. Постійне перебування в закритих приміщеннях створює велике психічне навантаження, стрес в той же час знижує здатність організму до його подолання. Це породжує замкнутість дитини, зацикленість на комп’ютерних іграх. Наша мета показати дітям, що час можна проводити рухаючись і отримувати від цього радість та задоволення.
Ще одне питання на яке ми хочемо звернути увагу, це зимові епідемії та застуди. Зараз настала тепла пора, і тому є прекрасна нагода укріпити імунітет, збалансувати оптимальний руховий режим дитини, мотивувати дитину до творчого натхнення. Тільки зараз можна закласти міцне здоров’я, що буде достойно протистояти зимовим хворобам та епідеміям. Нашим дітям необхідно кожного дня нагадувати про своє здоров’я. Родзинка полягає втому, що ми не наповнюємо знаннями дитину, а розвиваємо здатність до самостійних дій через повагу до свого здоров’я, до себе, старших людей. Основою до цих дій слугують кращі традиції тіловиховання та духовні надбання нашого народу, традиції та обряди що сформувалися протягом віків та тягнуться з далеких тисячоліть. Ми вважаємо, що мозок добре налаштований краще ніж мозок добре наповнений.
Подібні дослідження вже проведені протягом 2009-2010 років в Рівненській, Івано-франківській, Хмельницькій областях. Доведений індивідуальний оздоровчий ефект на кожну дитину. Результати висвітлені на III Міжнародній конференції з валеології, що відбулася в Харкові 8-10 квітня 2010 р.

Валерій Романенко, тренер Бойового Гопака

Категорія: новини сайту | Переглядів: 759 | Додав: tsygan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024